Iltapäivätoiminta

Stadin Nuorisoseurat ry järjestää perusopetuslain mukaista lakisääteistä iltapäivätoimintaa 1.-2.-luokkalaisille Munkkivuoren nuorisotalolla. Toiminassa ovat Helsingin kaupungin kasvatuksen ja toimialan valitsemat koululaiset. Toiminta on maksullista.

Hakeminen ja valinnat
Lapset valitaan iltapäivätoimintaan lukuvuodeksi kerrallaan. Hakulomakkeita toimintaan saa kouluista sekä sähköisessä muodossa kasvatuksen ja koulutuksen kotisivuilta hakuajan alkaessa. Hakulomakkeita saa myös kaikista iltapäivätoiminnan toimintapaikoista.

Hakuohje (lähde: Helsingin kaupunki)
 1. Iltapäivätoimintaan haetaan 22.3.–23.4.2021. Hakuajan ulkopuolella haettaessa katso kohtaa 7.
 2. Lomake täytetään verkossa. Huoltajaa, jonka verkkopankkitunnuksia on käytetty tunnistautumiseen ja lomakkeen täyttämiseen, pidetään laskun maksavana huoltajana.
 3. Täytä lomake huolellisesti. Jos lomakkeelta puuttuu pakollisia tietoja sitä ei voi lähettää.
 4. Lomaketta lähetettäessä pyydetään tunnistautumaan verkkopankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Tunnistautuminen toimii lomakkeen allekirjoituksena

  Täytä iltapäivätoiminnan hakemus verkossa (linkki aukeaa 22.3. alkaen).

  Tulostettavan lomakkeen voi myös postittaa osoitteeseen: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki tai tuoda postilaatikkoon osoitteeseen Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki. Tulostettava lomake on sivun lopussa alhaalla.

  Koronaepidemiasta johtuen koululaisten iltapäivätoiminnan hakulomaketta ei voi palauttaa suoraan toimintapaikkoihin.

 5. Päätös postitetaan huoltajille 1.7.2021 mennessä.
 6. Iltapäivätoiminta alkaa lukuvuoden ensimmäisenä päivänä ja jatkuu lukuvuoden loppuun asti.
 7. Hakuajan ulkopuolella hakemukset lähetetään ensisijaisesti tämän sivun ohjeiden mukaisesti tai kirjepostina osoitteeseen Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki.”

Iltapäivätoiminnan päivystysnumero on (040) 824 6554. Poissaolot tulee ilmoittaa tähän numeroon.

Toimintamme pähkinänkuoressa:

Toimimme palveluntarjoajana Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle. Toimintaamme säätelee laki aamu- ja iltapäivätoiminnasta.

Toimintaa on Helsingin kaupungin koululaitoksen virallisina arkikoulupäivinä klo 12.00-17.00.

Toimintamme lähtökohtana ovat opetushallituksen aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteet, joista tärkeimpinä:

 • Osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen sekä sosiaalisuuden vahvistaminen
 • Hyvinvoinnin, tunne-elämän ja sosiaalisen kehityksen tukeminen
 • Eettisen kasvun tukeminen

Tarjoamme päivittäin monipuolista ohjattua tekemistä, virkistävää vastapainoa ja tukea koulutyölle: ulkoilua, liikuntaa, askartelua, musiikkia, ilmaisua ja retkiä viikkoteemoihin liittyen. Lisäksi iltapäivän aikana on mahdollisuus läksyjen tekoon, vapaa-ajanviettoon kavereiden kanssa tai lepoon tutussa ja turvallisessa ympäristössä.

Maksut ovat klo 16.00 asti jatkuvasta toiminnasta 100e/kk ja klo 17.00 asti jatkuvasta toiminnasta 120e/kk.

Ohjaajina lakisääteisessä iltapäivätoiminnassa ovat nuorisotalon AMK-tutkinnon suorittaneet koulutetut nuorisoalan ammattilaiset ja läheisen ala-asteen koulunkäyntiavustajat.

Lataa Stadin Nuorisoseurat ry:n iltapäivätoiminnann esite tästä.

Lisätietoja: vastaava iltapäivätoiminnan ohjaaja Kaija-Liisa Seppälä (040) 824 6554 tai kaija-liisa.seppala@nuorisoseurat.fi