UKK – Kerhotoiminnan usein kysytyt kysymykset

Miten kerhoihin ilmoittaudutaan?

 • Kerhoihin ilmoittaudutaan Nuorisoseurojen Puoti-verkkokaupan kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä suoritetaan myös kerhomaksu, joko luottokortilla tai verkkopankkitunnuksilla. 

Mistä tiedän, onko kerhossa vielä tilaa?

 • Mikäli kerho on täynnä, on ilmoittautuminen suljettu. Jos haluatte ilmoittautua jonoon, olkaa yhteydessä toiminnan koordinoijaan. Näin saatte ilmoituksen, jos toivomastanne ryhmästä vapautuu kerhopaikka.

Joudun perumaan kerhoilmoittautumisen, miten toimin?

 • Mikäli joudutte perumaan kerhoilmoittautumisen, olkaa pikimmiten yhteydessä toiminnan koordinoijaan. Se on tärkeää, jotta jonossa olevilla on mahdollisuus lunastaa kerhopaikka. Jos peruutettu ei ole ehtinyt aloittaa kerhoa, on kerhomaksu mahdollistaa hyvittää takaisin. Maksusta kuitenkin vähennetään 10 € toimistokulut.  Muissa asiakkaan peruutuksia koskevissa hyvityksissä sovelletaan tapauskohtaista harkintaa. 

Täytin ilmoittautumislomakkeen, mutta maksusivustolla oli häiriö / maksamismahdollisuutta ei tullut. Onko ilmoittautumiseni mennyt läpi?

 • Ilmoittautuminen on mennyt läpi vasta, kun kerhomaksu on saatu maksetuksi. Mikäli maksu jostain syystä epäonnistuu, myös ilmoittautuminen keskeytyy. Ilmoittautuminen ja maksaminen on mennyt läpi, kun siitä tulee kuitti sähköpostiin. Jos ilmoittautumisessa on epäselvyyksiä, olkaa yhteydessä toiminnan koordinoijaan.

Voimmeko tulla kokeilemaan toimintaa kerran ennen ilmoittautumista?

 • Tämä mahdollisuus riippuu kerhosta. Luova lava -kerhoihin voi pääsääntöisesti tulla kokeilemaan yhden kerhokerran ajaksi. Tämä onnistuu, mikäli kerho ei ole jo täynnä. Vauva-, taapero-, ja perhesirkuksissa kokeilukertamahdollisuutta ei ole.

Mitkä ovat kerho-ohjaajien yhteystiedot?

 • Suurin osa ohjaajistamme on tuntityöläisiä, joilla ei ole erikseen työpuhelinta tai -sähköpostia. Hieman ennen kerhojen alkua lähetämme ilmoittautuneille kerhokirjeen, jossa on yleensä myös kerrottu ohjaajan antama yhteystieto. Osalla ohjaajista on sivuillamme ohjaajaprofiili, josta löytyy yhteystietoja. Mikäli ohjaajan yhteystiedot eivät ole saatavilla, voitte lähettää viestinne toiminnan koordinoijalle, joka välittää ne tarvittaessa ohjaajalle. 

Keitä ohjaajat ovat?

 • Kerhotoiminnan ohjaajat ovat ohjausalan ammattilaisia tai alalla opiskelevia. Esimerkiksi Luova lava -kerhojen ohjaajissa on teatteri-ilmaisun ohjaajia, tanssipedagogeja ja draamakasvattajia. Ohjaajat saavat työstään asianmukaista korvausta. 

Mihin kerhomaksu käytetään?

 • Osallistumismaksuilla katetaan ohjaajien palkat, mahdolliset materiaalikulut ja tilamaksut, vakuutukset sekä toiminnan koordinointikulut. Stadin Nuorisoseurat ry on voittoa tavoittelematon yhdistys.

Saako kerhomaksusta sisarusalennusta?

 • Stadin Nuorisoseurojen kerhoissa ei ole sisarusalennusta.

Saanko kerhopaikasta vahvistusviestin?

 • Maksettuanne kerhomaksun ilmoittautumisen yhteydessä, saatte sähköpostiinne kuitin maksusta. Hieman ennen kerhon alkamista saatte myös sähköisen kerhokirjeen toiminnan koordinoijalta.

Miksi kerhoon pitää ilmoittautua ennakkoon?

 • Kerhojen toteutuminen riippuu siitä, ilmoittautuuko sinne riittävästi osallistujia. Luova lava -toiminnassa minimiosallistujamäärä on pääsääntöisesti kuusi henkeä. Vauva-, taapero-, ja perhesirkuksessa minimiosallistujamäärä on viisi paria (lapsi ja aikuinen).  Liian pienellä osallistujamäärällä emme pysty kattamaan kerhosta koituvia kuluja, emmekä näin ollen starttaamaan toimintaa. 

 • Osallistujien maksimimäärä on ryhmästä riippuen joko 10 tai 12. Tällaisella rajauksella pyrimme takaamaan turvallisen ja laadukkaan ohjauksen sekä osallistumiskokemuksen. 

Entä jos kerho perutaan?

 • Jos joudumme perumaan kerhoryhmän, ilmoitamme siitä pikimmiten ilmoittautuneille. Palautamme myös kerhomaksut kokonaisuudessaan. Pyrimme ilmoittamaan kerhon peruuntumisesta viimeistään viikkoa ennen kerhon aloitusta.

Lapseni oli kerhossa syyskauden, tuleeko myös kevätkaudelle ilmoittautua erikseen?

 • Kyllä, kevätlukukaudelle on oma ilmoittautumisensa ja maksunsa. Kevätkaudelle lähetetään ilmoittautumislinkki, mikäli kerholainen on ollut mukana syksyllä. Jos kevätkaudelle ei ilmoittauduta, voi kerhopaikka mennä uudelle tulokkaalle.

Voiko kerhoon ilmoittautua kesken kauden?

 • Kerhoihin voi ilmoittautua niin kauan, kun ilmoittautuminen on auki. Mikäli kerho ei ole täynnä, pidämme ilmoittautumisen auki vielä muutaman viikon kerhon alkamisen jälkeen. Jos ilmoittautumissivu on jo suljettu, voitte kysellä mahdollisia vapaita paikkoja toiminnan koordinaattorilta.

 

PS. Stadin Nuorisoseurojen yhteystiedot löytyvät täältä.

PPS. Stadin Nuorisoseurat ry pidättää oikeuden muutoksiin.