Luova lava -ohjaajaesittelyt

Rosa Autio - Haagan, Herttoniemenrannan ja Maunulan kerhot 

Hei! Olen Rosa Autio (s. 1988), helsinkiläinen ohjaukseen suuntautunut teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK). Olen työskennellyt teatteri- ja tanssinohjaajana ja käsikirjoittamisen opettajana lasten, nuorten ja aikuisten parissa mm. Hausjärven Yläaste ja Lukiossa, Miinan Montun kesäteatterissa, HEO:n Kansanopistolla, CP Liitolla, Helsingin Lastenliitolla ja Stadin Nuorisoseuralla. 

Minulla on monipuolinen tausta liikelähtöisen teatterin, nykytanssin, akrobatian, liikeilmaisun, naamiotyöskentelyn ja klovnerian puolelta. Olen myös opiskellut näyttelijäntyötä, ohjaamista, fyysistä teatteria sekä käsikirjoittamista Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Avoimessa Yliopistossa ja Kriittisessä korkeakoulussa. Viimeisimmät opinnot ovat Ecole Philippe Gaulierin koulussa Ranskassa melodraamaan ja klovnerian parissa. Keskeisintä ohjaajuudessa on mielestäni turvallinen ilmapiiri, leikillisyys ja yhdessä tekemisen riemu. 

Sähköposti: rosaautio1@gmail.com


Kuvaaja: Saara Savusalo

Béla Gazdag - Viikin kerhot 

Olen Béla, viittä vaille valmis tanssinopettaja Oulun ammattikorkeakoulusta. Päälajini on kansantanssi ja sen kautta olen päässyt esiintymään runsaasti. Luova Lava -kerhossa harjoitellaankin näyttelemisen taitoja myös tanssillisin keinoin.

Lavalla oleminen on mielestä muutenkin todella kokonaisvaltaista. Ilmaisua, liikkumista sekä äänenkäyttöä ei voikaan niin vaan eritellä, vaan niitä tulisi aina tarkastella kokonaisuutena. Suhtaudun tekemiseen pilke silmäkulmassa, sillä en tykkää ottaa asioita liian vakavasti. Ennemminkin lähestyn asioita leikin ja pelien kautta. 

Sähköposti: m6gabe00@students.oamk.fi


Jenni Granqvist - Myllykylän ja Vallilan kerhot

Olen Jenni, Luova Lava -teatterikerhojen ohjaaja. Olen draamakasvattaja sekä tanssipedagogi ja sen lisäksi visuaaliset taiteet ovat sydäntäni lähellä. Ohjaajana minulle tärkeää on innostaa jokaista lasta löytämään itselleen ominainen tapa ilmaista itseään. Kerhoissa painotetaan myös hyväksyvää läsnäoloa ja kartutetaan ryhmätyötaitoja – kaikilla on kivaa yhdessä!

Lähestymme teatteria esineiden, tarinoiden ja leikkimielisyyden kautta improvisoiden ja ilmaisutaidon alkeita harjoitellen – keksitään yhdessä ja annetaan mielikuvituksen lentää! Lapsiryhmien lisäksi toimin kehitysvammaisten teatteriryhmän sekä kahden eri valokuvausryhmän taustatukena ja freelancerina mm. visuaalisen taiteen saralla. 

 Sähköposti: jengran@gmail.com


Ilona Karppanen - Laajasalon vanhempi-lapsi -kerho

Hei! Nimeni on Ilona. Olen teatteri-ilmaisun ohjaaja ja omaan pitkän kokemustaustan eri-ikäisten ryhmien parissa työskentelystä ja yhteisöllisistä taideprosesseista. Olen valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi vuonna 2017. Opiskelujen ohessa ja valmistumiseni jälkeen olen esitysten valmistamisen ja esiintymisen lisäksi ohjannut erilaisia lasten, nuorten ja aikuisten ilmaisullisia - ja taiteellisia ryhmiä ja työpajoja muun muassa seurakunnille, opiskelijajärjestöille ja kouluille.

Esiintymistaitojen opettamisen lisäksi pyrin opettamaan myös luovuutta ja mielikuvituksen harjoittamista. Käytän menetelmiä kirjallisen, visuaalisen, liikkeellisen ja draamallisen ilmaisun työkalupakeista ja sovellan näitä mielelläni keskenään.

Sähköposti: ilona.karppanen@gmail.com


Minttu Vuorinen - Tapanilan kuvataidepainotteinen kerho

Moi! Olen Minttu ja ohjaajana Tapanilan kerhossa. Valmistun pian nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi Suomen Nuoriso-opistosta, Paukkulasta. Olen myös aiemmin ohjannut kuvataidekerhoa ja muutakin ohjaustaustaa lasten ja nuorten parista löytyy roimasti! Ohjaajana olen iloinen ja rento, tavoittelen että jokainen tulee ja lähtee kerhosta hymy huulilla. 

Sähköposti: minttu.vuorinen@nuorisoseurat.fi