Luova lava -ohjaajaesittelyt

Johanna Perttunen - Haagan, Myllykylän ja Vallilan kerhot 

Hei, olen Johanna, Helsingissä asuva teatteriopettaja (TeM) ja Luova Lava -teatterikerhon ohjaaja. Omaan paljon opettamis- ja ohjaamiskokemusta eri ikäryhmien parissa. Olen työskennellyt mm. Kallion Lukiossa, Kaarinan nuorisoteatterissa sekä MLL:n teatterikerhon vetäjänä. Olen erityisen kiinnostunut työryhmälähtöisistä prosesseista, joissa ryhmä pääsee itse ideoimaan esityksiä ohjaajan johdolla.

Käytän opetuksessani eri taiteenlajeja kuten musiikkia, piirtämistä ja tanssia teatterin tukena, sillä haluan näyttää oppiilaille miten eri taiteenlajit voivat toimia yhdessä. Näyttelijäntyön opetuksessa haluan oppilaitteni kehittävän oman tapansa tehdä teatteria. Tärkeintä kuitenkin on yhdessä tekemisen riemu!

Sähköposti: johanna.perttunen@gmail.com
Ilona Karppanen - Laajasalon vanhempi-lapsi -kerho, Vuoniityn ja Herttoniemenrannan kerhot

Hei! Nimeni on Ilona. Olen teatteri-ilmaisun ohjaaja ja omaan pitkän kokemustaustan eri-ikäisten ryhmien parissa työskentelystä ja yhteisöllisistä taideprosesseista. Olen valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi vuonna 2017. Opiskelujen ohessa ja valmistumiseni jälkeen olen esitysten valmistamisen ja esiintymisen lisäksi ohjannut erilaisia lasten, nuorten ja aikuisten ilmaisullisia - ja taiteellisia ryhmiä ja työpajoja muun muassa seurakunnille, opiskelijajärjestöille ja kouluille.

Esiintymistaitojen opettamisen lisäksi pyrin opettamaan myös luovuutta ja mielikuvituksen harjoittamista. Käytän menetelmiä kirjallisen, visuaalisen, liikkeellisen ja draamallisen ilmaisun työkalupakeista ja sovellan näitä mielelläni keskenään.

Sähköposti: ilona.karppanen@gmail.com


Minttu-Maaria Makkonen - Maunulan kerhot

Hei! Olen Minttu, teatteri-ilmaisun ohjaaja ja esitystaiteilija, joka viimeistelee parhaillaan teatteriopettajan opintojaan Teatterikorkeakoulussa. Työkseni esiinnyn, ohjaan esityksiä ammatti -ja harrastajakentällä ja opetan teatteria ja tanssia eri-ikäisille harrastajille.

Minulle teatterissa tärkeää on yhteenkokoontuminen ja uusien maailmojen avautuminen jaetun teatterileikin myötä. Lähestyn teatteria ja esiintymistä leikin kautta klovneriamaailmasta inspiroituneena. Kerhossani tutustutaan monipuolisesti teatterin eri osa-alueisiin ja ammatteihin improvisaation, leikkien, pelien, kirjoittamisen ja askartelun kautta. Harjoittelemme esillä olemisen, mielikuvittelun, kuuntelemisen ja heittäytymisen taitoja rennosti ja toisiamme kunnioittaen. Ohjaajana minua kiinnostaa tehdä teatteria kunkin ryhmän ja osallistujan omista lähtökohdista käsin niin että voin itsekin oppia aina jotain uutta.

makkonenminttumaaria@gmail.com


Pauliina Lintula - Kalasataman kerhot