Luova lava -kerhot ja harrastusryhmät

Oletko kiinnostunut esiintymisestä? Houkutteleeko näytteleminen, sirkus, tanssi tai musiikki? Luova lava -kerhoihin voit tulla kokeilemaan erilaisia esiintymisen tapoja ilman aikaisempaa kokemusta! Kerhoissa jokainen pääsee leikkimään,  harjoittelemaan esiintymistä ja pitämään hauskaa luovien alojen ja kasvatuksen ammattilaisten ohjaamina!
Luova lava-toimintaa on tarjolla ympäri vuoden: eri puolilla Helsinkiä toimii Luova lava -kerhoja. Kerhot kokoontuvat kerran viikossa iltapäivisin koululla tai koulun lähellä sijaitsevassa tilassa. 
Keväisin kerhoilla on yhteinen kevätkatselmus, jossa Helsingin kerhoryhmät esiintyvät toisilleen ja perheilleen.  Kevätkatselmus on mukava tapa kokeilla yleisölle esiintymistä ja saada onnistumisen kokemuksia.

Luova lava -toimintaan ovat tervetulleita kaikki 7-12-vuotiaat lapset! Luova lava -kerhoissa pidetään hauskaa ja opitaan yhdessä teatterin, tanssin, musiikin, sanataiteen ja/tai kuvataiteen parissa. Toiminta on osallistujalähtöistä: lapset pääsevät myös mukaan suunnittelemaan toiminnan sisältöä! Luova lava -toiminnassa tuetaan lasten omaa luovuutta eri taiteenalojen kautta. Mukaan kerhoihin voi tulla matalalla kynnyksellä, sillä aikaisempaa kokemusta taiteen harrastamisesta ei tarvitse olla!

Luova lava –toiminnassa lapset pääsevät kokeilemaan luovaa toimintaa turvallisessa ympäristössä ja innostavassa ohjauksessa! Ohjaajina toiminnassa toimivat kulttuurialan ammattilaiset apunaan alan opiskelijat tai alan opintoja suunnittelevat.

Luova lava –toiminnan lähtökohtana on lasten luovuus, jota pyritään tukemaan eri taiteenalojen ohjaajien toimesta. Toiminnassa tutustutaan useisiin taiteenaloihin leikkien ja harjoitteiden kautta ja niissä noudatetaan nuorisoseurojen arvoja: yhteisöllisyys, osallisuus, yhdenvertaisuus ja moninaisuus.

Luova lava –toiminnassa lapset pääsevät yhdessä ohjaajan kanssa suunnittelemaan ja valmistelemaan esityksen. Toiminta huipentuukin keväisin Kevätkatselmukseen, jossa kerhoryhmät pääsevät esiintymään toisilleen ja perheilleen! Esityksessä jokaisella on mahdollisuus päästä kokeilemaan esiintymistä yhdessä muiden kanssa sekä saada onnistumisen kokemuksia.

Kerhoryhmät kokoontuvat kerran viikossa kevät- ja syyskaudella. Yhden kerhokerran pituus on 1-1,5 tuntia riippuen ryhmästä. Kerhoja järjestetään syksyllä 2024 seuraavissa paikoissa:

  • Katajanokka
  • Kalasatama
  • Herttoniemenranta
  • Kallahti
  • Kivikko

Tarkemmat tiedot kerhoista löydät Nuorisoseurojen Puodista alla olevan linkin kautta. Syksyn kerhojen ilmoittautuminen alkaa Puodissa 1.7.2024.


Lisätiedot:
Ilona Karppanen (28.6. asti)
 ilona.karppanen@nuorisoseurat.fi
050 439 3841

Judit Kemppilä (8.8. alkaen)
judit.kemppila@nuorisoseurat.fi
050 439 3841
(Kerhotoimintaan liittyvissä akuuteissa asioissa pyydämme olemaan yhteydessä suoraan ohjaajaan. Kerhonohjaajien yhteystiedot löytyvät kerhokirjeestä.)


SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuki

SOS-Lapsikylä tukee haasteellisessa elämäntilanteessa olevia perheitä lasten harrastuskustannuksissa. Harrastustukea suunnataan erityisesti niille lapsille ja nuorille (7–17-v.), joille harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen ei olisi muuten mahdollista. Harrastustuki vähentää heikoimmassa asemassa olevien perheiden lasten ja nuorten vapaa-ajan vieton eriarvoistumista ja syrjäytymistä. Tukea voidaan myöntää ohjatun ja säännöllisen harrastuksen osallistumismaksuihin. Ensisijaisesti tukea myönnetään koulukuraattorin tai perhesosiaalityöntekijän kautta tulleisiin hakemuksiin ja mahdollisuuksien mukaan myös perheen itsenäisesti tekemiin hakemuksiin. Lisätietoja harrastuesta osoitteessa: www.unelmista.fi ja unelmista@sos-lapsikyla.fi


Olethan sähköpostitse yhteydessä Stadin Nuorisoseuraan, jos haet Unelmista totta -harrastustukea, jolloin toimitamme koodin, jolla pääset ilmoittautumaan toimintaamme maksutta (lasku lähetetään myöhemmin).

Luova lava -toiminnan tavoitteet

Tekemisen riemu

Toiminta on iloista
ja hauskaa
.
Osallistujilla on mahdollisuus ylittää itsensä ja kokea onnistumisen iloa
.
Toiminnasta saa uusia taitoja, joista on hyötyä läpi elämän, kuten esiintymis-taidon harjoittelu

Yhteisöllisyys 

Lapset ja nuoret ovat
osa suurempaa monikulttuurista yhteisöä
.
Toiminta on kaikille avointa ja tasa-arvoista

Osallisuus

Lapset ja nuoret
ideoivat ja toteuttavat toimintaa itse
.
Osallistujat oppivat ja saavat uusi kokemuksia itse tekemällä
.
Laadukasta, kasvattavaa toimintaa 
.
Osaavat ohjaajat tukevat lasten kasvua ja luovat turvallisen ilmapiirin
.
Toiminnassa toteutuu Nuorisoseurojen  kasvatusnäkemys