Vuoden Nuorisoseuralainen 2018 on Sini Hirvonen Karjalan Nuorista!

Suomen Nuorisoseurat on valinnut Vuoden Nuorisoseuralaiseksi Sini Hirvosen Nuorisoseura Karjalan Nuorista Helsingistä. 31-vuotias Hirvonen on tehnyt ansiokasta työtä kansantanssin, nuorisoseuratoiminnan ja lasten ja nuorten harrastusten edistämiseksi Helsingissä. Vapaaehtoistyöstä annettava tunnustus jaettiin sunnuntaina 18.3. nuorisoseurapäivän juhlassa Ristiinassa. Valtakunnallinen tunnustuspalkinto jaettiin kolmatta kertaa.

Sini Hirvonen on tehnyt väsymättä työtä nuorisoseurajärjestön hyväksi monella eri tasolla – paikallisessa seurassa, liiton valtuustossa sekä työssään Kotiseutuliitossa.  Hän on toiminut Nuorisoseura Karjalan Nuorissa sekä luottamushenkilönä, ohjaajana että tanssijana.

Sini tanssii Karjalan Nuorten Lykky-ryhmässä. Kuva: Folklandia/Petri Kivinen

Viime vuosina Sini on tehnyt erityisen aktiivisesti työtä kansantanssiharrastuksen ja nuorisoseuratoiminnan edistämiseksi Helsingissä. Hän on perustanut useita uusia ryhmiä ja kolminkertaistanut oman nuorisoseuransa harrastajamäärän laadukkaalla toiminnalla ja sen tehokkaalla markkinoinnilla. Perustetuissa ryhmissä on niin kansantanssia, teatteria, FolkJam- kuin Tempoa tenaviin -ryhmiä. Hänen toimintansa on erinomainen esimerkki siitä, kuinka yksittäinen nuorisoseura-aktiivi ja nuorisoseura voi vaikuttaa lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien edistämiseen.

Sini ohjaa 11-15 -vuotiaiden Jippoja. Kuva: Amanda Rannanjärvi

Sini ohjaa 7-10 -vuotiaiden Jekkuja. Kuva: Amanda Rannanjärvi

Sini venyy aina ylimääräiseen oli kyseessä sitten esiintymisasujen ompelu, esiintymisten valmistelu tai tapahtumaosallistumisten koordinointi. Sini on erityisen aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja antaa nuorisoseuroista, kansantanssista ja kansanperinteestä iloisen ja ajassa elävän kuvan.

Vuoden nuorisoseuralainen

Vapaaehtoistoiminta ja talkootyö ovat nuorisoseuratyön selkäranka. Ne ovat merkittävässä roolissa jokaisessa nuorisoseurassa. Vuoden nuorisoseuralaisen nimitys annetaan pyyteettömästä työstä nuorisoseuratoiminnan hyväksi. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016.