Viisi nuorta palkittu DofE-ohjelman pronssisilla ja hopeisilla tunnustuksilla

Viisi nuorta eri nuorisoseuroista on tänään palkittu The Duke of Edinburgh’s International Award -ohjelman (DofE) suorittamisesta. DofE -ohjelma on otettu osaksi Nuorisoseurojen toimintaa 1,5 vuotta sitten, ja tämä on ensimmäinen kerta kun nuorisoseuralaisille nuorille jaettiin DoFe -tunnustukset.

Tunnustukset julkistettiin DofE -juhlassa, jossa liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist jakoi todistukset ja tunnustukset nuorille. Juhlapuheessaan hän korosti harrastamisen merkitystä nuorille: ”Harrastaminen on tärkeää. Se lisää hyvinvointia, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja kasvattaa itsetuntemusta. Jokaiselle lapselle ja nuorelle tulisi turvata mahdollisuus vähintään yhteen harrastukseen.”

Pronssisen tunnustuksen saivat Etelä-Suomen alueen Knoppi-koulutuksen käyneet Katariina Laiho, Tilda Kahenvirta NS Karjalan Nuorista ja Eeva Jefimoff Pornaisten Pohjoisesta Nuorisoseurasta sekä Jemina Yletyinen Stadin Nuorisoseuroilta. Hopeisen tunnuksen sai Iisa Axbrink Stadin Nuorisoseuroilta.

DofE -ohjelma koostuu kolmesta tasosta, jotka ovat pronssi, hopea ja kulta. Tason suoritettuaan nuori saa tasoa vastaavan tunnustuksen.

DofE on maailmanlaajuinen ohjelma, joka innostaa 14–24-vuotiaita nuoria löytämään omat vahvuutensa ja suunnan tulevaan. DofE -ohjelmassa tunnistetaan ja tunnustetaan harrastamisen kautta tapahtuvaa oppimista. Vuosittain ohjelmaan osallistuu 1,4 miljoona nuorta 130 maassa. Suomessa DofEa koordinoi Avartti-säätiö.