Nuorisoseurat mukana Helsinki Pride -tapahtumassa

Folk kuuluu kaikille

Folk-väki ja Nuorisoseurat ovat mukana marssimassa Pride-kulkueessa yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta 1.7.2017. Tämän vuoden Helsinki Priden teema Vapaus ja vastuu nousee Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlasta. Pride-viikkoa juhlitaan 26.6.-2.7. ja kulkue marssii lauantaina 1.7.

Perinteet eivät ole ahdas muotti, vaan antavat kaikile tilaa olla juuri sellainen kuin on.  Nuorisoseurat haluaa kannustaa jokaista lasta, nuorta ja aikuista olemaan oma itsensä, löytämään juurensa, tuunaamaan oman perinteensä ja marssimaan ylpeänä kohti tulevaisuutta.

Folk goes PRIDE

Kutsumme kaikki nuorisoseuralaiset kanssamme kulkueeseen! Ajankohtaista tietoa, järjestelyfiilistelyjä ja kuvia näet Facebook-tapahtumasta.

Helsingissä kokoontuminen on klo 12:00 Kansalaistorilla. Kulkue starttaa klo 13:00 kohti Kaivopuistoa. Kulkueen jälkeen klo 14:00-18:00 on Pride Puistojuhla Kaivopuistossa.

Nuorisoseuralaisuus on äärimmäisen monimuotoista – tule siis sellaisena kuin olet! Osalla on suunnitelmia tulla #tuunaamunperinne -henkisessä asussa.

Helsinki Pride on HeSeta ry:n vuosittain järjestämä ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Tapahtuman tavoitteena on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistäminen ja näkyvyyden lisääminen. Helsinki Pride juhlistaa ja alleviivaa meidän kaikkien vapautta olla sellaisia kuin olemme, ja toisaalta muistuttaa meitä siitä vastuusta, että yhteiskuntamme ei ole vielä tasa-arvoinen tai yhdenvertainen kaikille.

Nuorisoseurat lähtee Prideen yhteistyössä Karjalaisen Nuorisoliiton ja Nuorisoseura Karjalan Nuorten kanssa.