Lähde mukaan toteuttamaan Lastenviikkoa! Popup-kerholla lisää jäseniä toimintaan

Lapsen oikeuksien juhlapäivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. YK:n hyväksymä lapsen oikeuksien sopimus tuli voimaan Suomessa vuonna 1991. Tänä vuonna viikon tunnuslauseena on ”lapsella on oikeus harrastaa” ja sen hashtag-tunnukset ovat #harrastan ja #lastenviikko.

Suomen Nuorisoseurat juhlistaa Lasten oikeuksien päivää toteuttamalla Lastenviikon yhdessä muiden lasten- ja nuortenjärjestöjen kanssa.  Suomalaiset lasten ja nuorten kerho- ja harrastustoimintaa järjestävät järjestöt juhlistavat lapsen oikeuksien päivää järjestämällä tässä kuussa viikoilla 46 ja 47 erilaisia tapahtumia ja tempauksia sekä popup-kerhoja eri puolilla maata yllättäviin paikkoihin. Stadin nuorisoseurat tulee järjestämään esimerkiksi 25.11 Lastenviikon puuhapajan kauppakeskus Kampissa.

Järjestä yhdessä lasten kanssa popup-kerhoja ajanjaksolla 13.-26.11. Popup-kerho on lyhytkestoinen toimintatuokio tai kerhohetki tavallisuudesta poikkeavassa paikassa, esimerkiksi kauppakeskuksessa, torilla, asemalla tai seurantalolla. Tavoitteena on yllättää, lisätä kerho- ja harrastustoiminnan tunnettuutta ja harrastajamääriä.

Katso Nuorisoseurojen askeleet popup-kerhon järjestämiseen

Tsekkaa Lastenviikon sivuilta myös onko paikkakunnallasi jo popahtanut ja liity mukaan www.lastenviikko.info/lastenviikko/

Lastenviikkoon liittyvää toimintaa voit myös toteuttaa omissa kerho-ja iltapäivätoiminnassa. Siihen liittyvää materiaalia löydät tästä linkistä: www.lastenviikko.info/lastenviikon_materiaalipaketti-2

Tämän lisäksi ympäri Suomen nostetaan sinivalkoinen lippu liehumaan lasten oikeuksien kunniaksi maanantaina 20.11.